Google
 

torsdag 13 mars 2008

Kyckling o räkpaj

KYCKLING OCH RÄKPAJ

1 pkt färdigkavlad smördeg
1 grillad kyckling, eller 3-4 grillade kycklingfileer
2 hg skalade räkor
3 hg mjukost med räkor
2 dl creme fraiche(går bra att använda light om man vill)
3 msk chilisås
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta

Skär kycklingen i bitar. Klä en pajform med smördegen. Spara gärna några ramsor att garnera med. Lägg kyckling o räkor i formen. Blanda ost, creme fraiche, chilisås, kryddor och vitlök.
Klicka över fyllningen. Gör ett gallerlock om du har smördeg över, lägg på det. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda ca 25 minuter i 225 grader. Sänk ugnstemperaturen till 150-175 grader, och grädda ytterligare ca 20 minuter. Täck ev med folie mot slutet.
Servera med en sallad och vitlöksbröd. Ett glas rödvin till är inte fel...
Lycka till!

Detta är en favoritpaj sedan många år. Om någon inte gillar räkor kan man utesluta dem, och ta t ex skinkost istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kanongoooood!!!!!!

Anonym sa...

Sitter och bläddrar efter mitt handskrivna recept som var en favorit på 90-talet....hittade det inte 😔 googlade och voila!! 🥰🙏