Google
 

lördag 15 mars 2008

Grön ärtsoppa

En förrätt du gör på nolltid men som upplevs väldigt lyxig med sin härliga färg och den lena konsistensen.

Ingredienser
1 pkt djupfrysta gröna ärtor

1 liten finhackad lök
(1 dl torrt vitt vin)
1 tsk smör
5 dl vatten
1 buljongtärning, grönsak eller kyckling
Gräddfil eller creme fraich
Salt, peppar, ett lagerblad, ev en nypa socker
Tunna strimlor röd chili för dekoration, alt lite paprikapulver

Bryn löken varsamt. Den ska bara bli mjuk och genomskinlig, inte ta färg. Häll på vinet och låt koka ihop lite.
Häll i ärtor, vatten, buljongtärning och kryddor och låt koka ca 5 minuter.
Ta bort lagerbladet
Kör i mixer tills soppan är alldeles slät och skummar.
Servera omedelbart med en klick gräddfil eller creme fraich som toppas med chili eller paprikapulver.

Inga kommentarer: