Google
 

torsdag 13 mars 2008

Fisk på spenatbädd

En snabb och enkel rätt som kan göras både mager och lite rikare beroende på dig...

Ingredienser
1 pkt djupfryst bladspenat eller ett stort knippe färsk
1/2 tsk riven muskotnöt
1 nypa socker1 pkt djupfryst vit, fast fisk
1,5 tsk salt
Vitpeppar efter smak
Saften av 1/2 citron eller lime
1 burk koncentrerad champinjonsoppa
Ev lite ströbröd

Lägg fisken på en tallrik, salta lite och häll över citronsaften. Låt stå och dra lite.
Tina den djupfrysta spenaten och låt lite av vätskan rinna av genom att lägga spenaten i en sil. Om du använder färsk spenat så finhacka den och fräs den hastigt i lite smör om du har plats för de kalorierna, eller bara koka upp den lite i lättsaltat vatten.
Lägg spenaten i botten på en smord form. Strö över muskoten och lite, lite socker. Rör om.
Lägg fisken ovanpå. Salta och peppra.
Häll över champinjonsoppan.
Riven ost på toppen är gott, om du har plats för kalorierna. Annars kan man för att få en krispigare yta strö på lite ströbröd.
In i ugnen i 175 grader ca 30 minuter, eller tills rätten fått fin färg.
Avnjutes gärna med kokt potatis.

Inga kommentarer: