Google
 

torsdag 13 mars 2008

Kryddiga morötter

Bra rätt att servera kall till smakrik mat ex grillat. Morötterna får mer smak om man gör dom dagen innan de ska serveras och de håller sig bra i kylen. Kanske något till sommarens bufféer.

1/2 kg morötter av god kvalité
1/2 liter vatten
1/2 tsk salt
1 tsk kumminfrön
1/2 - 1 röd chili
1 stor krossad vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 tsk paprikapulver
Saften av en väl mogen citron
Persilja till garnering

Skala och skiva morötterna ganska tunt. Koka upp vatten och salt. Lägg i morötterna och låt koka 5 minuter eller kortare. Morötterna ska inte vara helt mjuka. Häll av vattnet och lägg de kokta morötterna i en skål.

Mortla kumminfröna, finhacka chilin (var försiktig så du inte får chili i ögonen). Värm upp oljan i en stekpanna, den får inte bli för het, och lägg i den krossade vitlöken, komminfröna och chilin. Rör om noga, det får inte ta färg, bara mjukna. Häll i paprikapulvret och citronjuicen. Rör om och häll sedan alltihop över morötterna. Rör om. Låt stå kallt tills det är dags för servering. Garnera med persilja.

Inga kommentarer: