Bra rätt att servera kall till smakrik mat ex grillat. Morötterna får mer smak om man gör dom dagen innan de ska serveras och de håller sig bra i kylen. Kanske något till sommarens bufféer.
1/2 kg morötter av god kvalité
1/2 liter vatten
1/2 tsk salt
1 tsk kumminfrön
1/2 - 1 röd chili
1 stor krossad vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 tsk paprikapulver
Saften av en väl mogen citron
Persilja till garnering
Skala och skiva morötterna ganska tunt. Koka upp vatten och salt. Lägg i morötterna och låt koka 5 minuter eller kortare. Morötterna ska inte vara helt mjuka. Häll av vattnet och lägg de kokta morötterna i en skål.
Mortla kumminfröna, finhacka chilin (var försiktig så du inte får chili i ögonen). Värm upp oljan i en stekpanna, den får inte bli för het, och lägg i den krossade vitlöken, komminfröna och chilin. Rör om noga, det får inte ta färg, bara mjukna. Häll i paprikapulvret och citronjuicen. Rör om och häll sedan alltihop över morötterna. Rör om. Låt stå kallt tills det är dags för servering. Garnera med persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar