Google
 

torsdag 13 mars 2008

GETOSTPAJ

GETOSTPAJ

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
4 ägg
2 dl grädde(valfri fetthalt)
200 g riven ost(valfri sort, gärna lite lagrad)
100 g getost skuren i mindre bitar
2 krm salt
3 krm svartpeppar

Garnering:
Skivade Körsbärstomater

Arbeta ihop mjöl, smör o vatten till en pajdeg. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med degen.
Låt stå kallt i ca 30 minuter. Sätt in pajen i 225 graders ugnsvärme o låt den förgrädda ca 10 min. Ta ut pajskalet o sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Vispa ihop ägg, grädde, ostsorterna, salt och peppar. Häll det i pajformen. Grädda pajen i ugnens nedre del i 20 minuter. Ta ut pajen och placera ut tomatskivorna. Grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills ytan känns fast o pajen fått fin färg.

Inga kommentarer: