Google
 

torsdag 13 mars 2008

Knäckebröd

5 dl mjölk
50 g jäst
2,5 tsk salt
2,5 tsk kummin
6,25 dl fint rågmjöl
6,25 dl vetemjöl
ca 1 dl grovt rågmjöl till utbakningen

Ljumma mjölken, smula ner jästen, och rör så den löses upp.
Tillsätt salt, kummin, fint rågmjöl o vetemjöl och arbeta degen till den är blank o släpper bunken.

Dela degen i 19 bollar, täck med en handduk och låt jäsa 40 minuter på bänken.

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Kavla ut bullarna tunt och slutligen med kruskavel i grovt rågmjöl.
Grädda på plåt med bakplåtspapper i 8-10 minuter.
Låt svalna på galler utan duk, så brödet behåller sin krispighet!

Tips! Strö över tex flingsalt, grovmalen svartpeppar, pizzakrydda när du ska kavla med kruskaveln, så får du lite annorlunda o festligt bröd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här ska jag prova ...